Skip to content

Ce-ar fi dacă copilul tău ar deveni homosexual?

by Raluca Drăghici on 29 septembrie, 2018

Ce fain e să fii îndrăgostit, nu-i așa? Fluturașii din stomac, euforia, nerăbdarea și toate emoțiile care te fac să plutești! Adu-ți aminte cum era când erai îndrăgostit, și apoi întreabă-te: ai decis tu de cine să te indragostesti? Puteai alege dintr-o mie, dar ai hotărât cine să fie cel de care-ți place? Si mai ales, ai decis tu ce sex să aibă persoana de care te îndrăgostești? A fost vreodată în mintea ta o decizie de tipul: hmm, aș putea să aleg să fie fată sau băiat. Ia să vad…. să fie o fată!

Nu? Nu asa a fost? Nu ai ales nici de cine si, mai ales, ce gen sa aiba cel/cea de care te-ai indragostit?

Bine, poate ești tu mai ciudat, dar cunoști pe cineva care își alege de cine să se îndrăgostească? Pe cineva pentru care a te îndrăgosti e o alegere rațională, nu emoțională? Hmm, tot nimeni? Si atunci, de ce ai putea crede că cei homosexuali își aleg de cine să fie atrasi? De ce crezi că ei ar putea să aleagă pe cineva de sex opus însă, firi pervertite, aleg pe cineva de același sex?

Nu știu de ce ne e atat de ușor să înțelegem că nu avem control de cine ne simțim atrași dar ne e atât de greu să înțelegem că și cu homosexualii se întâmplă același lucru. Nu înțeleg de ce insistăm să le atribuim lor vina pentru cine sunt atrași, deși nici prin cap nu ne-ar trece să ne blamăm și noi pentru același lucru: ia uite domle, aleg mereu să mă îndrăgostesc de cineva de sex opus. De ce oare nu mă îndrăgostesc de cineva de același sex?

De fapt, nu este vorba că nu înțeleg ce îi face pe oameni să-i respingă pe homosexuali. Știu prea bine că ori nu sunt informați, ori au preluat pur și simplu atitudinea asta depreciativă, ori le e teamă. Teamă că, acceptându-i, îi încurajează, că vor fi tot mai mulți, că acceptându-i pot fi considerați și ei homosexuali. Dar mai ales teama că cei mici, văzându-i, vor deveni și ei homosexuali.

Dintre toate fricile legate de homosexualitate, teama că și copilul lor ar putea deveni homosexual este de departe cea mai mare. Dacă și tu ai spaima asta, vreau să te anunț câteva lucruri:

  • Faptul că nu îți lași băiatul să se joace cu fetele sau ca fetele nu contează în alegerea pe care o va face mai târziu. La fel, nici să îl dai la sporturi de băieți sau să îi cumperi jucării de băieți. Homosexualitatea nu apare pentru că un copil face sau nu face activități specifice genului său!
  • Dacă ești tată și nu faci nici un fel de gest de tandrețe sau apropiere fizică față de fiul tău nu influențezi în nici un fel orientarea lui sexuală de mai târziu! Ce obții în schimb e un copil privat de afecțiune și la rândul lui speriat de contactul natural dintre oameni.
  • Faptul că nu îl lași pe băiat să plângă, să se simtă speriat sau în general să nu aibă nici un fel de emoție vizibilă, pentru că băieții nu plâng, nu îl face mai bărbat sau mai heterosexual, ci doar mai sărac emoțional și mai inhibat.
  • Faptul că îți ferești copiii de orice subiect legat de homosexualitate, pe principiul că dacă nu știu ce înseamnă nu vor fi tentați să încerce, bineînțeles, nu are legătură cu orientarea lor sexuală. Doar îi face să fie ignoranți și neinformați, ca să nu zic mai rău.

Ca să îți spun sincer, de fapt mai nimic din ce poți face tu nu va avea influență asupra orientării lui sexuale viitoare. Știi de ce? Pentru că orientarea sexuală nu este ceva învățat sau preluat din modelele din jur! La fel cum nici tu nu preferi persoanele de sex opus doar pentru că așa ți-au zis părinții sau pentru că așa ai văzut, nici homosexualii nu fac asta!

Homosexualitatea nu este învățată din mediul din jur! Nu e ca și cum dacă vezi un homosexual ajungi și tu homosexual! Nu e ca și cum e o boală contagioasă! Nu e ca și cum cineva, prin modelul oferit, te poate convinge să îți schimbi orientarea sexuală!

Orientarea sexuală e ceva mult mai profund decât bănuiești și nu este influențată de lucruri superficiale din jur. Genele, hormonii și alți factori complecși și greu de înțeles sunt responsabili pentru ea!

Așadar, ce ai face dacă ai afla că fiul tău ar fi homosexual?

Ai încerca să îl vindeci? Păi nu ai cum, pentru că homosexualitatea nu e o boală! Este pur și simplu o preferință constantă referitoare la persoanele de care ești atras, și ea nu se schimbă în timp.

L-ai presa, prin orice mijloace, să se schimbe? L-ai șantaja emoțional, pedepsi, amenința, doar ca să te asculte? Asta poate l-ar face să își nege sexualitatea, să trăiască în dezacord cu natura lui, poate chiar să se conformeze de dragul lumii unor norme în care nu crede, dar asta nu i-ar schimba natura.

Te-ai dezice de el? I-ai arăta că e o rușine pentru tine? L-ai face să se simtă un paria, doar pentru că nu e ca majoritatea? Sigur, ai putea face asta, alăturându-te în felul acesta mulțimii care face același lucru. Însă asta nu l-ar face decât nefericit, și nu heterosexual.

Da, dacă copilul tău ar deveni homosexual te-aș compătimi. Pentru că aș ști că îl așteaptă o viață mai grea, dat fiind că se va confrunta mereu cu valurile de ură născute din ignoranță, răutate sau pur și simplu frică. L-aș compătimi pentru că aș ști că e mult mai predispus să devină depresiv sau anxios, nu din fire, ci ca urmare a discriminării constante.

Gândește-te o clipă: chiar e posibil ca copilul tău să ajungă homosexual! Indiferent de dorința ta sau a lui, e posibil ca el să fie atras de persoanele de același sex. În acest caz, ți-ar mai veni să iei partea celor care se grăbesc să îl discrimineze și să îl alunge? I-ai încuraja și pe alții să îl hărțuiască și să îl marginalizeze? Ai vota și tu pentru intoleranță și stigmatizare? Sau i-ai ține partea? Sau l-ai trata cu respectul cuvenit oricărui om? Sau ai vrea să îl înțelegi și să îi permiți să aibă o viață normală?
Uite ce îți sugerez: STAI ACASĂ și meditează mai profund la această posibilitate.

(Sursa foto1 si foto2)

Update: pentru că am scris articolul în grabă, nu i-am pus referințe. Pentru cei care nu sunt încă convinși de cele scrise de mine sau pentru cei care, firesc, nu mă cred pe cuvânt doar pentru că așa am spus eu, vă recomand să citiți următoarele:

  • Despre faptul că homosexualitatea nu e o boală, aici
  • Despre cauzele homosexualitatii, aici
  • Despre diferențele între homosexualitate, transsexualitate, hermafroditism, devianțe sexuale,aici  si aici

Subiectul homosexualității este vast și larg dezbătut, așa că, pe lângă aceste resurse, vei găsi pe internet alte sute de materiale importante. Trebuie doar să vrei!

Articol din categoria:Cafeneaua părinților
No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.