Skip to content

Ebook: Crizele de Furie de la 1 la 3 Ani

by Raluca Drăghici on 5 martie, 2020

Eu (veselă): Hei, tocmai am scris un e-book de 90 de pagini numai și numai despre crizele de furie ale copilului de 1-3 ani!

Tu (părinte de copil mic): Impresionant! Dar…. ele nu trec oricum de la sine, fără să faci nimic?Eu: Chiar așa! Unele trec de la sine. Dar altele nu. Și, precum îți imaginezi, scopul cărții nu este doar să scapi de crizele de furie. De fapt, sub pretextul discuției despre simpaticele tantrumuri mi-am propus o incursiune completă  în universul copilului de 1-3 ani și am căutat să aduc explicații și soluții pentru toate situațiile care îți pot da de furcă la această vârstă. Tu: Aha. Dar de ce ai ales să scrii tocmai despre ele? 

Eu: Păi, la vârsta asta, crizele de furie sunt unele dintre cele mai mari provocări ale relației dintre tine și copil. Deși durează doar câteva minute au un impact negativ puternic: din cauză că sunt așa intense te fac să te simți copleșit și neputincios. Din cauză că sunt imprevizibile îți creează o stare de tensiune permanentă. Din cauză că sunt provocatoare scot ce e mai rău din tine, făcându-te să devii părintele care nu ai vrut niciodată să fii. Nu e de mirare că, dacă se repetă, îți vine să apelezi la ajutor de specialitate și nu e de mirare de ce majoritatea copiilor mici care sunt aduși  la psiholog vin din cauza acestor minunate tantrumuri. 

Tu: Mai exact, despre ce este vorba în e-book?

Eu: 

 • Mai întâi aflăm ce sunt crizele de furie, de ce apar și alte lucruri generale despre ele
 • Apoi ne dăm seama care este specificul crizelor de furie de la 1 la 3 ani.  Vorbim despre cauze ce țin de specificul vârstei (tipul de gândire al copilului mic, nedezvoltarea limbajului, lipsa autocontrolului, a abilităților sociale, oboseală) dar și de cauze ce țin de mediul familial sau probleme emoționale ale copilului. 
 • După prezentarea cauzelor generale urmează câteva repere prin care să-ți dai seama care dintre cauzele enumerate i se potrivesc copilului tău (tot aici încep și temele tale pentru acasă, pentru că va trebui să observi, să te gândești,să analizezi ce se întâmplă cu copilul tău). 
 • Odată ce ți-ai format o idee despre cauzele pentru care micuțul (cu gură mare, totuși) face tantrumuri, putem trece la soluții. Începem prin a diferenția între soluțiile de moment (care sunt totuși, prioritare) și soluțiile de lungă durată (care sunt de fapt cele care elimină crizele de furie).
 • Discutăm concret despre 3 tipuri de soluții: Soluții de urgență, pe care să le aplici în timpul unui tantrum, ce să faci când se apropie o criză de furie și (extrem de surprinzător, știu) ce să faci imediat după o criză de furie. Acestea sunt splendide și minunate dar nu tratează cauza problemei ci doar ameliorează situația. 
 • Așa că cea de-a patra categorie de soluții este cea care merge de fapt la rădăcina problemelor. Am ales soluții testate și adaptate pentru vârstele mici și acoperă toate cauzele care pot duce la crize de furie (sau cel puțin cele la care m-am gândit eu). 
 • La final ne strângem mâinile călduros, îți las o pereche de căști antifonice și numărul meu (just in case, nu sugerez nimic) și te întorci la viața ta calmă dintotdeauna. Ah, nu înainte de a-ți spune soluția fără de care niciuna din soluțiile de mai sus nu funcționează. 

Tu: Aha, și e suficient să apăs butonul și o cumpăr?

Eu. …. well, nu….. Pentru ca tehnologia mereu fuge mai repede decât mine şi mă depăşeşte, şi pentru că butonul ăla face figuri iar nu îmi bat capul să-l repar, îţi propun să fim retrograzi şi să facem comanda clasic: trimite-mi un mail la ralucadraghici.psiholog@gmail.com şi eu îţi trimit cartea pe mail. Lejer, personal, ca pe vremuri.


Tot eu:
Hei, să îți fie de folos! Și… aș vrea să te rog ceva. Știi că, deși scriu de ceva timp pe blog, aceasta este prima mea carte. Faptul că tu o cumperi și o recomanzi mai departe este un imbold pentru mine să continui să scriu (deloc surprinzător, următoarea carte va fi despre crizele de furie, dar de la vârste mai mari).  Feedbackul meu despre cât de mult îți place ce scriu va fi în funcție de numărul de cumpărări. De aceea, te rog, dacă vrei să mai continui, nu distribui cartea și altor persoane (știu că sharing is caring dar de data asta abține-te. Poți da share la cele peste 250 de articole de conținut gratuit, de pe blog). În plus, dacă, din orice motive, consideri că ea nu și-a meritat banii, în termen de 30 de zile poți primi banii înapoi…. Îmi promiți?

P.S. Acum vreo doi ani am început un fel de joculeţ prin care să public cartea pas cu pas pe blog. Intră în joc şi poţi avea acces la ea!

Articol din categoria:Copilăria pas cu pas
12 Comments
 1. Am citit multe carti si articole pe aceasta tema de-a lungul timpului, asa ca eram curioasa daca aceasta carte mai are cu ce sa ma mai surprinda. Am cumparat-o pentru ca imi plac articolele dumneavoastra – sunt foarte utile si pline de substanta. Tot ce pot spune este ca e minunata si revelatoare. M-a ajutat sa inteleg mai multe lucuri, sa imi validez anumite comportamente in care aveam incredere ca sunt bune, dar nu stiam de ce, m-a ajutat sa gasesc solutii care sa functioneze pentru mine si piticul meu. O recomand cu drag si celor din jur.
  Va multumesc pentru pasiunea si dedicarea cu care scrieti. Sunteti de un real ajutor pentru noi, parintii!

 2. Raluca Tataru permalink

  Pot plati si altfel decât prin paypal? Prin card sau transfer bancar va rog?

 3. Adelina permalink

  Buna, exista cartea tiparită?

 4. Suciu Remus permalink

  Buna seara.
  Am platit cartea acum 10 zile prin paypal si as dori sa stiu cum intru in posesia ei, in format e-book (PDF).
  Multumesc.

 5. Suciu Remus permalink

  Ma scuzati.
  Am gasit link-ul trimis ptr. e-book f. tarziu.
  Se poate sa imi retrimiteti, va rog ?!/
  Multumesc.

  SARBATORI FERICITE si GANDURI SANATOASE !

 6. Oana permalink

  Buna ziua, cat costa cartea? Se poate achita direct in contul dvs. In lei?

  Multumesc anticipat. O zi frumoasa,

  Oana

Trackbacks & Pingbacks

 1. De ce vorbim despre crizele de furie - psihologpentrucopii.ro
 2. cum arata crizele de furie la copii mici - psihologpentrucopii.ro
 3. crizele de furie de la 1 la 3 ani - psihologpentrucopii.ro

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.