Skip to content

Copiii și tehnologia

by Raluca Drăghici on 1 octombrie, 2014

8114241924_cdcdfbac52_zSalutare! Iată-te din nou în fața monitorului, pregătit să îți iei porția de informații, noutăți și distracții de pe net. Grație Internetului, putem sta de vorbă virtual, putem afla informații de ultima oră si putem păstra legătura cu cunoscuții de peste mări și țări. Suntem conectați cu toții, avem acces, ținem pasul cu lumea. Asemeni nouă, și copiii noștri, născuți și crescuți printre gadgeturi, se vor înfrupta din lumea virtuală. Poate te întrebi ce impact va avea acest stil de viață asupra lor și ce riscuri sunt asociate folosirii noilor tehnologii.

Aceleași întrebări mi le-a adresat și doamna Irina Olteanu, redactor al revistei online Qbebe. Dornică de informații, ea s-a documentat asupra efectelor pe care le au noile tehnologii asupra sănătății și dezvoltării cognitive a copiilor. Răspunsul meu din cadrul interviului este următorul:

„Iata un subiect de discutie foarte amplu, despre care putem vorbi ore in sir. Cand vorbim despre impactul calculatorului sau tabletei asupra copilului de obicei ne vin in minte jocurile video sau navigarea pe Internet. Insa calculatorul, tableta si celelalte gadgeturi au mult mai multe functii: ele sunt instrumente de invatare, de socializare, de informare, de distractie, de studiu. Despre fiecare din ele se vorbeste foarte mult si mai ales se pun in evidenta problemele asociate acestora.
De exemplu, se vorbeste foarte mult despre cresterea violentei asociate jocurilor video cu continut violent. Aceasta preocupare este cu atat mai intensa cu cat s-a descoperit cu certitudine ca jocurile video ii instiga pe copii la acte agresive.
O alta problema derivata din navigarea pe Internet este accesul la continuturi nepotrivite pentru copii.
Citește restul interviului aici 

Spor la navigat! 🙂

(Sursa foto)

Articol din categoria:Cafeneaua părinților
2 Comments
  1. As mai adauga la cele afirmate de catre tine faptul ca exista o tendinta de a creea gradinite online – spatii online cu continut conceput exclusiv pentru copii, nu pentru adultii ramasi copii (cum sunt unele jocuri cu violenta). Un exemplu este Youtube Kids

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.