Skip to content

Din lumea copiilor: Blestemul prințesei

by Raluca Drăghici on 26 martie, 2013

blestemul printeseiFetiţa de 8 ani ia o prinţesă marionetă şi şi-o pune pe mână. Începe o poveste în care prințesa se întâlnește cu un prinț. Prinţul o întreabă cum o cheamă şi de unde vine, şi ea spune că este o prinţesă şi locuieşte într-o cabană cu celelalte zâne. Ea spune că se joacă toată ziua cu zânele, dar o enervează că ele tot şuşotesc în jurul ei. Ce şuşotesc? întreabă prinţul. Păi ele vorbesc despre un mare blestem care s-a pus pe capul prinţesei. Prinţesa nu ştie despre ce blestem este vorba, însă toate animăluţele din jurul ei ştiu. Prinţul îl întreabă pe un iepuraş, de lângă ea, despre ce este vorba. El spune: o vrăjitoare rea i-a spus prinţesei că la 13 ani se va înţepa într-un cui şi va muri.

Auzind asta, prinţul vrea să ştie ce anume trebuie făcut ca să se destrame blestemul. Fetiţa spune: păi nu o putem anunţa pe prinţesă, că ar leşina de frică, dar putem să mergem la vrăjitoare acasă. Condus de iepuraş şi de o pasăre care le arată calea, prințul ajunge la casa vrăjitoarei. Acolo află că ea este foarte supărată pe prinţesă, din cauză că nu a chemat-o la ziua ei. Vrățitoarea spune că era cea mai bună prietenă a prinţesei, însă prințesa s-a împrietenit cu altcineva şi ea a rămas singură. Şi din cauza aia s-a supărat foarte tare.

În continuare, fetiţa decide ca prinţul să meargă cu vrăjitoarea la prinţesă, ca să vorbească cu ea. De cum vede prinţesa, vrăjitoarea îi spune cu patimă: te-am blestemat că nu ai mai vrut să te joci cu mine! Şi că nici nu m-ai chemat la ziua ta. În rolul prinţesei, fetiţa spune cu voce rugătoare: păi am vrut să mă împrietenesc cu altă prinţesă pentru că era mai populară. Ce înseamnă populară? Adică era mereu în centrul atenţiei. Şi de aia am vrut să stau şi eu lângă ea ca să îmi fac mai mulţi prieteni, continuă prințesa.

Vrăjitoarea spune aha, şi bate în retragere. Pare că înţelege dilema prinţesei. Apoi, reluându-și tonul arțăgos, întreabă: şi la ziua ta de ce nu m-ai chemat? Prinţesa spune: eram mică atunci şi aveam doar 3 ani, şi nu m-au lăsat mami şi tati să chem mai mulţi copii. Vrăjitoarea se arată înţelegătoare şi spune cu voce resemnată bine

Cu prinţesa într-o mână şi vrăjitoarea în cealaltă mână, fetiţa stă încurcată. După un timp, spune: păi nu ştiu ce să fac, că prinţesa nu are timp să se joace şi cu noua ei prietenă şi cu vrăjitoarea. Mai stă puţin şi se frământă, apoi spune: gata, ştiu, vrăjitoarea îi zicea prinţesei că dacă face ceva amuzant o iartă şi rupe blestemul. Prinţesa începe să cânte şi vrăjitoarea râde din toată inima. Din rolul vrăjitoare, fetiţa spune: bine, te-am iertat. Prinţesa o îmbrăţişează pe vrăjitoare şi îi spune: dacă vrei ne putem vedea şi săptămâna viitoare. Vrăjitoarea acceptă. Faţa fetiţei se luminează: şi atunci începeau să se vadă iar, şi prinţesa se vedea o săptămână cu vrăjitoarea şi o săptămână cu cealaltă prietenă a ei. 

Prinţul intră în scenă din nou, pe mâna mea, şi vrea să ştie ce anume le place una la alta. Prinţesa spune prima: mie îmi place la vrăjitoare că mă scăpă de duşmani, că îi transformă în broscoi. Vrăjitoarea spune: mie îmi place cel mai mult la prinţesă cum se îmbracă şi ce păpuşi are. Pentru că cele două fac împreună un spectacol, prinţul se retrage mulţumit.

Notă: deși este autentică, povestioara relatată de această fetiță a fost modificată ușor pentru a proteja identitatea acesteia. Lucru care nu ne împiedică să facem fel de fel de interpretări asupra nevoilor si a felului în care se simte ea, nu-i așa?

(Sursa foto)

Articol din categoria:Prinți, Zâne și Bau Bau
No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.