Skip to content

Din lumea copiilor: În spatele țepilor

by Raluca Mosora on 5 decembrie, 2012

Din lumea copiilor: In spatele tepilorPe foaia de hârtie apare treptat un copil simpatic care zâmbeşte, având de jur împrejur ţepi mari şi roşii. Este un dinozaur, explică băiatul de 5 ani care îl desenează. După ce colorează meticulos toţi ţepii din jurul lui, băiatul spune că acest tip de dinozaur trebuie să stea de pază ca să îi apere pe oameni de hoţii care vor să fure noaptea toate jucăriile. Dinozaurul trebuie să îi bată pe cei care vor să îi ia jucăriile, nu să stea ca un fraier şi să nu zică nimic, precizează el.

Băiatul desenează casa pe care dinozaurul trebuie să o păzească, arătând fiecare cameră: aici este bucătăria, aici este sufrageria, aici e camera cu jucării cumpărate de mami şi tati. El spune: tati îmi cumpără jucării care costă mulţi bani, pentru că sunt foarte cuminte.

În poveste apare şi hoţul, desenat cu negru. Copilul îi face nişte braţe foarte mari, cu muşchi umflaţi. Ia uite ce puternic este! spune el încântat, uitându-se la hoţ. Apoi se uită la dinozaur şi spune: dar el nu se sperie de hoț, că are ţepi. Spunând asta, începe să mărească ţepii din jurul dinozaurului, până când aceştia sunt cam de 3 ori mai mari decât erau iniţial. Acum chiar nu îi mai este frică! spune el la sfârşit.

După ce îi mai compară puţin şi se uită admirativ la amândoi, copilul spune că totuşi cel mai puternic este dinozaurul, care va putea să îl bată noaptea pe hoţ. Deşi hoţul ştie că dinozaurul este mai puternic decât el, totuşi seara vine şi încearcă să intre în casă. Bineînţeles, dinozaurul îl alungă cu ţepii lui.

Întrebat fiind de ce hoţul a venit totuşi să fure deşi ştia că dinozaurul este mai puternic decât el, băiatul spune: păi pentru că vroia şi el mult să se joace cu jucării. Părinţii lui erau mai săraci şi nu îi cumpărau tot ce vroia. Cu înduioşare în glas, copilul continuă: Dinozaurul vroia să se joace cu el şi să se ia la întrecere, dar nu îl lăsau părinţii lui să se joace cu hoţul, ca să nu îi strice jucăriile.

Se mai uită puţin la hoţul cel negru şi puternic, şi apoi spune: poate, dacă se face cuminte, o să îi cumpere părinții și lui o jucărie!

Notă: deși este autentică, povestioara relatată de băiatul de 5 ani a fost modificată ușor pentru a proteja identitatea acestuia. Lucru care nu ne împiedică să facem fel de fel de interpretări asupra felului în care se simte el, nu-i așa?

(Sursa foto)

 

Articol din categoria:Prinți, Zâne și Bau Bau
No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.