Skip to content

Din lumea copiilor: Cioburi

by Raluca Mosora on 13 noiembrie, 2012

Din lumea copiilor cioburiAici este o oglindă imensă care se sparge în cioburi şi ele se împrăştie peste tot, şi trec pe acolo copiii şi se înţeapă în ele şi le curge tot sângele din ei! aşa începe povestea băieţelul de 5 ani, cu privire speriată. Ai fi zis că povestea se termină aici, însă copilul continuă: şi apoi merg la spital şi doctorii le fac injecţii şi îi doare şi nu mai au voie să alerge şi să se joace. Deabia aici pare să se sfârșească povestea de groază.

Hai să mai desenăm ceva! spune el. Ia o foaie de hârtie şi desenează un ceas. Ziceam că este ora opt seara. La ora asta este noapte afară, precizează. Cu o mână tremurată desenează o fereastră mare, cât jumătate de foaie, prin care se vede luna. Uite, afară e noapte şi tună şi fulgeră. Întrebat fiind cum se simte băiatul când tună şi fulgeră, el spune că e speriat şi vrea să aprindă lumina, dar nu se ridică din pat, fiindcă îi este frică. De ce îi este frică? De cioburi, îi este frică ca poate s-a spart din greșeală oglinda și sunt cioburi pe jos şi se taie în ele şi îi curge sânge.

Întrebat fiind ce poate să facă băiatul ca să nu îi mai fie frică, spune: păi ar putea să strige tare tare la părinţi, ca să vină ei să aprindă lumina. Copilul ia culoarea galbenă şi desenează un bec mare, ca un fel de soare. Spune: Gata, a aprins lumina, e mai bine acum.

Cu interes, băiatul continuă să deseneze camera: aici este patul, aici este maşina cea verde, care are şi remorcă şi volan, aici este masa de construit. Îi face o formă ovală şi spune: are marginile rotunjite, că dacă alerg prin cameră să nu dau cu capul de ea şi să îmi sparg capul. Apoi adaugă: şi aici e scaunul, dar nu am voie să îl ridic prea mult că poate mă impidic şi mă lovesc la picioare.

După ce ridică creionul de pe foaie, se uită puţin la desen şi spune: aici în cameră este şi o oglindă, dar nu mai vreau să o desenez. După ce se mai gândeşte puţin, îşi aduce aminte că a uitat să deseneze uşa. Cât timp apare o uşă mare cu o clanţă imensă, mă întreabă: dar tu ştiai că dacă stai singur în casă şi cineva sună la uşă este hoţul şi te bagă în sac? Aşa mi-a spus bunica ieri!

Notă: deși este autentică, povestioara relatată de băiatul de 5 ani a fost modificată ușor pentru a proteja identitatea acestuia. Lucru care nu ne împiedică să facem fel de fel de interpretări asupra felului în care se simte el, nu-i așa?

(Sursa foto)

 

Articol din categoria:Prinți, Zâne și Bau Bau
One Comment
  1. off, ce “dragi” imi sunt amenintarile astea din categoria “daca nu esti cuminte vine un tigan si te baga in sac” ….

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.