Skip to content

Din lumea copiilor: În grija lui Ben10

by Raluca Mosora on 18 octombrie, 2012

Din lumea copiilorBăieţelul de 6 ani îşi plimbă privirea neliniştit prin jur. Din câteva mişcări desenează cu negru o femeie, cu mâinile mari şi păr scurt. Dintr-o mână a ei porneşte o linie lungă, şi copilul spune: aici are o zgardă. La capătul ei apare un câine mic. Băiatul spune: ea a ieşit afară că trebuie să îl plimbe pe câine înainte să plece la servici, pentru că el nu are voie să facă pipi în casă până diseară, când vine ea. Lângă căţel este un cerc: uite, aici era o groapă şi câinele cădea în ea. Dar femeia nu îşi dă seama, că este ameţită. Zicând asta, băiatul desenează câteva steluţe în jurul capului ei.

Se ridică de pe scăunel, ia o maşinuţă, se joacă cu ea prin aer câteva secunde şi revine la loc. Povestea continuă. Băiețelul se uită la femeie şi spune: Aşa este ea, mai fraieră. Nu îşi dă seama de nimic, că e ameţită. Întrebat fiind dacă va observa totuşi că a dispărut câinele, el spune: nu, şi ea trage tot mai tare de lesă şi îl ceartă pe câine că nu vine. Câinele în schimb nu aude, şi ea ţipă tot mai tare şi apoi se supără pe el, că din cauza lui întârzie la muncă.

Ce se întâmplă apoi cu câinele? Băiețelul spune: el stă în groapă, şi apoi vine BenTen şi îl ia de acolo. Spunând asta, se ridică şi arată cum zboară cei doi împreună. Acţiunea se schimbă şi băiatul face câteva scheme de bătaie: acum ei prindeau hoţi şi îi împuşcau: poc poc! După ce mai exersează câteva scheme, revine la masa de lucru. Se uită la desen şi spune, uşor neliniştit: şi seara când femeia vine acasă îl găseşte pe câine, că l-a adus BenTen, şi îi zice: ah, mor de somn! Iar ai făcut mizerie? De câte ori ţi-am spus să nu mai faci mizerie? Du-te şi uită-te la desene până fac eu curat!

Dintr-o mişcare mototoleşte foaia şi zice: Auzi, da tu nu ai Bayblade aici?

Notă: deși este autentică, povestioara relatată de băiatul de 6 ani a fost modificată ușor pentru a proteja identitatea acestuia. Lucru care nu ne împiedică să facem fel de fel de interpretări asupra felului în care se simte el, nu-i așa?

 (Sursa foto)

Articol din categoria:Prinți, Zâne și Bau Bau
No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.