Skip to content

Din lumea copiilor: Ursoaica și pisicuța

by Raluca Drăghici on 10 august, 2012

ursoaica si pisicutaEra odată o ursoaică care locuia într-un bârlog dărăpănat, spune cu o voce serioasă fetiţa de 8 ani. Ursoaica îşi dorea foarte mult să locuiască într-o casă mai mare, aşa că a muncit zi şi noapte şi până la urmă a strâns bani să îşi ia o casă nouă. Când s-a mutat acolo, şi-a dat seama că nu are pe nimeni lângă ea cu care să se joace, spune fetiţa cu un aer posomorât. Aşa că ea era foarte tristă şi mofturoasă. Într-o zi, când se întorcea de la muncă, ursoaica a văzut lângă casa ei o pisicuţă. Ursoaica era foarte fericită că a găsit pe cineva cu care să se joace, şi i-a spus pisicuţei că dacă vine să stea cu ea, o să îi dea de mâncare şi o să o răsfeţe. Pisica însă când a văzut-o pe ursoaică aşa de mare s-a speriat, pentru că credea că vrea să o mănânce, spune fata cu același ton serios în voce. Aşa că a fugit şi s-a ascuns de ursoaică.

Cu o voce compătimitoare, fetiţa spune: când a văzut că pisica nu vrea să se joace cu ea, ursoaica s-a supărat şi mai tare şi a stat în vizuina ei 6 luni de zile. Văzând că e aşa de supărată, pisicuţa s-a dus până din urmă la ea să se joace. Zâmbind, fata spune: şi s-au jucat împreună cam 2 ani. Şi dimineaţa ursoaica se ducea la muncă, iar seara când venea se juca cu pisicuţa. Ursoaica îi făcea pisicuţei toate poftele, şi îi zicea că atunci când pisica va creşte mare va trebui să îi cumpere ei de mâncare.

Căzând pe gânduri, fetiţa spune: şi din cauză că muncea prea mult, ursoaica a îmbătrânit şi nu se mai putea juca cu pisicuţa. Într-o zi, după ce ursoaica s-a întors acasă, s-a trântit în fotoliu şi a adormit. Pisica a lăsat-o în pace, ca să nu o trezească. Numai că ursoaica a dormit 3 zile şi 3 nopţi încheiate, şi când s-a trezit era deja bătrână şi nu mai putea să muncească, explică fata, pe un ton serios. Şi pisicuţa a ştiut că trebuie să se ducă ea la muncă, că deja li se terminaseră toate proviziile din casă, adaugă fata, şi vocea ei devine gravă.

Când ursoaica în cele din urmă s-a trezit, nu a mai găsit-o pe pisică acasă, şi a crezut că a lăsat-o singură la bătrâneţe. După o scurtă pauză, în care faţa i se întristează, fetiţa spune: şi atunci ursoaica a murit de supărare. Când pisica s-a întors cu provizii, a văzut că ursoaica a murit şi credea că a murit de bătrâneţe. Cu tristeţe, fetiţa spune: şi pisicuţa a stat şi a plâns în continuu 3 luni de zile, în casa ursoaicei. Apoi, pentru că nu mai avea ce mânca, s-a dus în alt oraş, unde ştia că se găsesc uşor şoricei de mâncare. Uşor înviorată, fetiţa adaugă: şi în oraşul nou a găsit foarte mulţi şoricei şi a reuşit să îşi facă multe provizii. În plus, spune fetiţa înveselită, a strâns foarte mulţi bani şi şi-a făcut şi ea o casă mare.

Notă: deși este autentică, povestioara relatată de această fată a fost modificată ușor pentru a proteja identitatea acesteia. Lucru care nu ne împiedică să facem fel de fel de interpretări asupra felului în care se simte ea, nu-i așa?

(Sursa foto)

 

Articol din categoria:Prinți, Zâne și Bau Bau
No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.