Skip to content

Din lumea copiilor: Gospodina

by Raluca Mosora on 10 iulie, 2012

Din lumea copiilor: GospodinaŢinând o păpuşă mare în mână, fetiţa de 7 ani spune: Ce mult îmi place păpuşa asta, că e aşa de mare! Are deja 25 ani şi este gospodină! Alegând diferite jucării fetiţa începe să construiască casa păpuşii: uite, aici e bucătăria, unde face de mâncare şi spală vasele. Aici este dormitorul în care şterge praful şi în care trebuie să doarmă. Rând pe rând apar: camera băiatului, în care el îşi face temele că e deja la şcoală şi camera fetiţei, care trebuie în fiecare zi să strângă jucăriile aruncate pe jos.

După ce casa este amenajată, păpuşa intră în rolul de gospodină. Ziceam acum că este noapte, şi ea merge în pat pentru că este frântă de oboseală. O aşează în patul ei, şi după nici 5 secunde exclamă: of, ce repede a trecut noaptea! Iar este dimineaţă! Vai de mine, spune gospodina, trebuie să îi pun sendvişuri lui Mihai! În mare grabă, păpuşa se plimbă prin bucătărie şi apoi prin casă. Acum făcea paturile, acum se ducea la cumpărături, acum ziceam că se întorcea că trebuie să spele şi să îl ia pe Mihai de la şcoală, şi acum ziceam că mergea la grădiniţă să o ia pe Cătălinuța. Când copiii se întorc de la şcoală şi vor să meargă la joacă, gospodina le spune: mai staţi puţin la televizor că trebuie să merg în bucătărie să fac mâncare pentru tatăl vostru, că imediat vine de la serviciu.

În sfârşit vine şi momentul în care păpuşa iese la plimbare cu copiii. Mai întâi îi îmbracă şi le pune pălărie de soare. Of, de ce nu vă puneţi papucii frumos? îi întreabă ea înainte de a ieşi din casă. Vai ce obosită sunt! spune păpuşa stând afară cu copiii. Întrebată fiind dacă păpuşa ar vrea să se odihnească, fetiţa spune: păi vrea, dar dacă se odihneşte nu mai are când să facă treabă. Apoi, cu o voce mai scăzută spune: şi ea vrea când vine soţul ei să fie totul gata! Că dacă el este obosit, iar nu o să mai aibă timp să se joace cu copiii! 

După nici jumătate de minut păpușa le spune copiilor: Strângeți-vă jucăriile și haideți să mergem! Ajunși acasă, îl pune pe Mihai la lecții și pe Cătălinuța să își facă ordine în cameră, și după încă câteva ture prin casă, fetița lasă păpușa jos și începe grăbită să așeze jucăriile la loc.

Notă: deși este autentică, povestioara relatată de această fată a fost modificată ușor pentru a proteja identitatea acesteia. Lucru care nu ne împiedică să facem fel de fel de interpretări asupra felului în care se simte ea, nu-i așa?

(Sursa foto)

Articol din categoria:Prinți, Zâne și Bau Bau
No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.