Skip to content

Gânduri pentru Noul An

by Raluca Mosora on 30 decembrie, 2011

Ganduri pentru anul nouDacă şi pentru tine sfârşitul anului este acompaniat de o uşoară melancolie, este un semn că trebuie să îţi faci bilanţul pentru anul care a trecut şi apoi să te pregăteşti de cel care vine. Uitându-mă în urmă la anul 2011 observ cu bucurie cum seminţele acestui blog, pe care le-am plantat la începutul anului, au început să încolţească şi încetul cu încetul să înflorească. Aprecierile pe care le-am primit de la voi m-au ajutat să dezvolt acest spaţiu virtual, şi pentru asta vreau să vă mulţumesc. Am avut mereu plăcutul sentiment că ceea ce am încercat să transmit în articolele mele a fost bine primit, şi asta m-a făcut să continui să scriu.

Şi în anul care vine îmi propun să continui ceea ce am început, cu câteva direcţii de dezvoltare în plus. Vreau să împărtăşesc cu voi planurile mele pentru 2012 legate de acest blog, în speranţa că şi voi veţi participa la realizarea lor:

  • Pentru ca totul să fie mai interactiv, vreau să formăm împreună o comunitate online de părinţi implicaţi, care să ne ajute să schimbăm informaţii şi impresii referitoare la creşterea copiilor, să punem întrebări şi să găsim răspunsuri. Deja am iniţiat pe Facebook pagina Totul despre copii la care vă invit să vă alăturaţi. Pe această pagină puteţi propune subiecte de discuţie şi mai ales puteţi să împărtășiți și celorlalți părinți învățăturile dobândite din experienţa voastră cu copiii.
  • Voi crea o bază de date cu psihologii pentru copii din ţară, care să cuprindă datele de contact ale acestora. Astfel, părinții care doresc să apeleze la un psiholog pentru copii vor ști pe cine să contacteze.
  • În parteneriat cu Centrul de educaţie prenatală Leagănul Vieţii voi începe un program de dezvoltare emoţională şi art-terapie adresat copiilor. Acest proiect doreşte să le dezvolte copiilor o calitate deosebit de importantă pentru viitor, și anume inteligența emoțională.
  • În anul care vine voi organiza seminarii pentru părinţi legate de creşterea armonioasă a copiilor. În cadrul acestora, accentul nu se va pune pe teorie ci pe învăţarea concretă a unor modalităţi eficiente de pregătire a micuţilor pentru viaţă.

Orice plan de viitor este ca o undiţă aruncată în oceanul viitorului: ne aşteptăm să prindem ceva, însă de multe ori apar şi surprize. Sper ca viitorul să ne surprindă pe toţi în mod plăcut şi să ne ofere posibilitatea de a trăi bucuria, entuziasmul, liniştea şi împlinirea. An Nou fericit!

 (Sursa foto)

Articol din categoria:Cafeneaua părinților
No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.