Skip to content

Din lumea copiilor: Cadoul cel mai dorit

by Raluca Mosora on 23 noiembrie, 2011

cel mai dorit cadouBăiatul energic de 6 ani este pus pe acţiune: ia un creion, şi cu mişcări foarte rapide desenează un brăduţ de Crăciun, în care sunt înşirate beculeţe de diferite culori. Deşi este doar începutul lui noiembrie, spune că imediat o să vină la el Moş Crăciun, peste două zile. Îşi doreşte de la Moşul un Bakugan, dar nu ştie dacă o să îl primească. Brăduţul se află la grădiniţă, şi în jurul lui desenează scăunele albastre pe care stau colegii lui. Chiar lângă brăduţ, desenează un scaun mult mai mare decât celelalte, care este locul unde va sta el.Și acum ziceam că trebuia să vină Moşul, şi doamna educatoare îi duce afară din clasă pe copii, ca să poată pune Moşul cadourile”. Entuziasmat, spune că el rămânea ascuns chiar în spatele brăduțului, ca să îl vadă pe Moş. Moşul vine, îl vede şi îi spune cu o voce destul de puțin convingătoare: “Nu te uita!” dar el tot se uită, şi vede cum Moşul aşează cadourile. Desenează în vitează câteva cadouri de jur împrejurul bradului.

După ce Moşul pleacă, înainte ca ceilalţi copii să se întoarcă în clasă, el desface cadourile, şi vede mai mulţi Bakugani. Stă puțin, și apoi spune cu o voce neutră, ușor încărcată cu regret “dar eu nu primeam decât o maşinuţă”. Ezită, şi apoi zice “dar îi ceream Irinei bakuganul ei, şi ea mi-l dădea. Şi apoi m-am jucat cu el, dar i-l pierdeam şi nu i-l mai dădeam înapoi”.

Pentru că nu vrea să se mai gândească la povestea asta, se hotărăşte brusc să facă un alt desen, şi mai în viteză. De data asta desenează iar brăduţul, dar nu îi mai dă aşa de multă importanţă. Se făcea că un copil din grupă îi fura cadoul, şi nu vroia să i-l dea înapoi, pentru că zicea că e al lui. Aşa că el se ducea la tatăl lui să îl spună pe copilul care i-a furat cadoul, şi tatăl lui venea şi îi zicea copilului “Dă-i cadoul înapoi”, şi copilul trebuia să îl dea înapoi.

Din lumea copiilor: Cel mai dorit cadouContinuă să deseneze într-un ritm foarte rapid scăunelele pe care stau aşezaţi copiii, şi apoi mai multe cadouri. La fiecare cadou spune ce se află înăuntru: aici este o păpuşă, aici este o maşină, aici este un brăduţ de Crăciun. Apoi se desenează pe el în mijlocul desenului, cu braţele de culori diferite, mâini mari cu degete lungi, şi faţa albastră. Îşi desenează cadoul lui, chiar lângă el. Se uită la el şi spune mulţumit:  “Și unii copii leşină când văd că eu am cel mai mare cadou!”

Notă: deși este autentică, povestioara relatată de copil în cadrul unei ședințe de consiliere a fost modificată ușor pentru a proteja identitatea acestuia. Lucru care nu ne împiedică să facem fel de fel de interpretări asupra problemelor pe care le-ar putea semnala copilul, nu-i așa?

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.