Skip to content

Joc: Ce culoare au emoţiile mele?

by Raluca Drăghici on 17 iulie, 2011

Joc pentru copii Orice culoare poate fi asociată cu una sau mai multe emoții, precum orice emoție poate să aibă propria ei culoare. Îți propun următorul joculeţ de dezvoltare emoțională prin care să îți înveți micuțul cât mai multe emoții. Cu cât copilul este mai mare, cu atât joculețul poate fi făcut cu emoții mai nuanțate. Cînd îi explici o nouă emoție, poți să folosești exemple de situații în care te-ai simțit așa. Joculețul este potrivit de la vârsta de 4 ani.

Vârsta potrivită: de la 4 ani

Materiale necesare: cartonaşe colorate în 6 culori: galben, portocaliu, roşu, albastru, verde şi negru.

Ce trebuie făcut: Spune-i micuţului tău că astăzi veţi descoperi o mulţime de emoţii noi. Aşează pe o masă cartonaşele colorate, şi apoi roagă-ţi copilul să aleagă cartonaşul care se potriveşte cel mai bine cu felul în care se simte el pe moment. Alege şi tu unul. Apoi invită-l să denumească o emoţie care se potriveşte cu cartonaşul lui. Roagă-l apoi să aleagă alt cartonaş, şi să spună o emoţie care se potriveşte cu culoarea aleasă. Repetă acelaşi lucru cu toate cartonaşele.

Bine de știut: Fiecare dintre noi asociem la aceeaşi culoare emoţii diferite. Spre exemplu pentru unii roşu înseamnă pasiune, pentru alţii furie, pentru alţii frică. De aceea este foarte important să îţi laşi copilul să găsească propriile asocieri culoare-emotie, fără să îl corectezi sau să îi spui că greşeşte. Nu există răspunsuri corecte sau greşite când vine vorba de emoţii. Acceptă pur şi simplu emoţia spusă de el şi încurajează-l să continue. Aceasta nu este o lecţie didactică, ci un joc pe care îl faceţi împreună și care vă va ajuta să vă dezvoltați inteligența emoțională.

(Sursa foto)

Articol din categoria:Ora de joacă
4 Comments
  1. Corina permalink

    Buna ziua! Descopar cu placere site-ul acesta, ma bucur ca exista si as vrea, off topic, sa stiu cum va pot contacta pentru a discuta cu dvs. despre copiii mei – un baiat de 11 ani si o fetita de 2 ani, eventual pentru o consultatie in privat. Va multumesc!

Trackbacks & Pingbacks

  1. Jocuri de dezvoltare emoţională pentru copii 3 - 6 ani, #1
  2. Să nu furăm inocenţa copiilor! | peştevisător
  3. Ce să faci când copilul tău e supărat | Psiholog pentru copii

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.